SISTE NYTT  

Det blir spel i år også

12.09-21.09 2024, spilles "Ørkedalsspelet - Til Den Det Måtte Angå" på Bårdshaug stasjon i Orkanger. Stykket tar for seg hendelser som skjedde i Orkland under 2.verdenskrig.


I spelet blir jeg å se som sabotøren Marius.

Gleder meg til samarbeid med en flott gjeng i Orkanger.

Foto: Patrick Oldenborg // Allsidig Design

Nye bilder

Endelig har jeg fått tatt nye bilder.

Anbefaler på det sterkeste Hege Fjellberg i www.fjellbergfoto.no.

Holder til sentralt i Trondheim, ved Hospitalsløkkan.

En fin tid er over

24.04.2024 tok det slutt. I et helt år opplevde vi en fantastisk fin reise med  "Så som i himmelen". Fulle hus, stående applaus, tårer, latter. Jeg fikk oppleve historien fra Tore sin vinkel, fra Stig sin vinkel og fra Mikael sin vinkel. Alle ulike og viktige skjebner i et lite samfunn. Det er så godt med produksjoner dere man oppnår en kontakt, eller et fellesskap med sitt publikum som forplanter seg langt utover teaterets vegger. 

En fin gjeng ble som en familie. Og det var med et lite vemod jeg pakket meg ut fra Trøndelag teater. Håper det ikke blir for lenge til jeg kan komme tilbake til denne opplevelses fabrikken og alle de fine menneskene som gjør en innsats hver dag.

Nå videre!Romeo og Juliet

Rabarbrateateret satt sommeren 2023 opp Romeo og Juliet, med Madeleine B. Nilsen og Øyvind Brandtzæg på regi. Fin sommer i parken, med utsolgte forestillinger før premieren. 

Som alltid magisk stemning!


foto: Kriss Stemland

Havfruen

10.september var det urpremiere på Tyra Tønnesen og Gjermund Larsen sin nye forestilling, HAVFRUEN.


I denne perlen spiller jeg hav, strømmer, skum, virvler, bølger, Kyst Konge, krabbe etc. Fysisk krevende og spennende. 


Terningkast 5 i Adresseavisen. 


Vi spiller frem til 31.12.2022

Foto: Ole Ekker

Myttjy Alo Fer Itjnå

Rabarbrateatret har sommeren 2022 spilt Much Ado About nothing(William Skhakespeare) i en herlig oversettelse av Hans Magnus Ystgaard. Selv spilte jeg rollen som Don John og storkoste meg i møte med publikum. Øyvind Brandtzæg hadde regi .


Seksere og femmere på terningen og utsolgt rubbel og bit! Bedre blir det ikke.


Foto: Jenny Hilmo Teig

Sæther & Tørring

Vinterlysfestivalen ble en skikkelig opptur. To fulle hus og stående applaus.


Dessverre måtte vi utsette konserten i Kulturstua Børsen nok en gang, grunnet sykdom. Men vi skal finne ny dato og få gjennomført det vi har gledet oss til.


To opptredener neste helg.  Lørdag 19.03.2022.spiller vi på Grønset Gard. Vi gleder oss.

Julesingler

24.11.2021 slipper vi den første av to julesingler. Først ute er vår versjon av klassikeren «When You Wish Upon a Star». Den gis ut digitalt på Spotify, Apple Music, TIDAL etc. Håper dere vil like det, legge oss til i spillelister og hjelpe oss med videre deling.

Siste forestilling med Jesus Chris Superstar

Endelig har vi fullført og gjennomført alle forestillingene med JCS. Det har vært en sann glede å dele arbeidsplass med laget på Trøndelag teater igjen. Utfordringene har stått i kø, men pågangsmot og ønske om å finne løsninger har vært sterkest. Takk for muligheten, for alle de ulike rollene, for gleden.


Har også hatt fine samarbeid med TibeT denne våren til ulike infofilmer. Et flott samarbeid jeg håper vi kan bygge videre på.


Nå krummer jeg nakken og tar fatt på nye utfordringer :)


Foto: Ole Ekker

Strålende kritikker for EVITA!

 PREMIERE er unnagjort og det er tid for ubeskjeden selvskryt 

www.ebillett.no/bruketkulturhus


«Ståle Kvarme Tørring, i rollen som Che, er den som tar publikum på en stødig, galant og meget så sjarmerende måte gjennom historien med sin fortelling. 

Ståle Kvarme Tørring har en klokkeklar stemme, opptrer meget trygg på scenen og ikke minst har han et virkelig et glimt i øyet.» -Malviknytt


«Ståle Kvarme Tørring spiller rollen som Che, en slags forteller som er med gjennom hele stykket. Samtidig er han Evitas støttespiller og kommer med mange råd om hvordan hun bør opptre. Ståle fyller rollen på en glimrende måte, og med et engasjement utenom det vanlige.» -Bladet

En Medtsåmmårnattsdrøm

For en glede det har vært å kunne spille denne fantastiske forestillingen midt i korona krisen. Viktigheten av levende teater for et levende og tilstedeværende publikum ble bekreftet. Utelukkende gode kritikker og stående applaus. Et lite eventyr, rett og slett. Hurra for Shakespeare, for teater, musikk, publikum og samspill. 

#rabarbrateateret

Usikre tider

10.03 spilte vi vår foreløpig siste forestilling av Jesus Christ Superstar ved Trøndelag teater. Over natten ble vi som resten av verden stengt ned i et forsøk på å få kontroll over viruset som har snudd opp ned på alt. Håper inderlig at vi om ikke for lenge kan skape fine opplevelser sammen med publikum og kolleger. Nå går dagene til vedlikehold av eksisterende forestillinger, innstudering av nytt materiale, samt planlegging for fremtiden. Alt blir bra!

Veien Hjem

Første turné med Veien Hjem er fullført. Herlig følelse nerdet vi har ønsket å formidle kommer over til barna og at vi ser at det har blitt som vi ønsket. Det er fint når det går så bra at man vet at det blir ny turné om ikke alt for lenge!! Hurra for Mari, Quintus og meg selv. Og ikke minst Fylkeskommunen.

PREMIERE på Veien Hjem.

30.09.2019 hadde den nye musikkforestillingen Veien Hjem premiere ved Turnéteatret i Trøndelag. Forestillingen gjester kulturhus rundt i Trøndelag i september, oktober og november. Premieren ble en suksess, og det deilig å se at barna, følger med, ler, danser og gleder seg sammen med oss. 

Manus: Ståle K. Tørring

Tekster: Mari Haugen Smistad og Ståle Kvarme Tørring

Musikk: Quintus, Ståle K. Tørring og Mari Haugen Smistad

  Regi konsulent: Gunhild Hjertaas

Produsent: Trøndelag Fylkeskommune v/Kristin Løseth Waade

Veien Hjem

Konsertforestillingen Veien Hjem er i ferd med å ta form. Samarbeidet mellom Quintus, fylkesmusikerene, Mari H. Smistad og meg selv, bærer frukter. Det ferdige produktet blir presentert for barnehager i Trøndelag høsten 2019.

Ny musikk

Jeg er for tiden i Strengeleik studio og jobber frem ny musikk sammen med produsent Skjalg M. Raaen. Dette er en spennende prosess og jeg gleder meg til å presentere resultatet om ikke lenge. 

Nypremiere på "Æ sa at du sa" 27.03.2019

Gleder meg enormt til igjen å reise ut med den kritiker roste orkesterforestillingen jeg sammen med Tormod Tvete Vik skapte for noen år tilbake. Sist vi var på veien spilte vi for 18 000 barn og unge i tidligere Nord-Trøndelag. Nå skal vi på ny tur med Sturla og Mirja (Mari H. Smistad) og fantastiske Ambulo Ensemble. Denne gangen gjester vi Klæbuhallen, Støren hallen, Verket Idrettshall/Røros, Melhus idrettshall, Oppdal kulturhus, Rossvoll flerbrukshall.

Samarbeid med Quintus

I januar var jeg en snartur til Rørvik for å starte et samarbeid med Quintus og Mari H. Smistad. Vi jammet og utvekslet idéer og "fikk fot". Prosjektet er å skape en konsertforestilling for barn. Gleder  meg til videre samarbeid. Quintus har forøvrig 25 års jubileum som band i år. Hurra!

Dennis og Glefsern

I desember 2018 kom ny sesong av Dennis og Glefsern på NRK TV Super.  Ståle tolker flere ulike karakterer i denne fartsfylte serien. Voicejobben er gjort hos Norsk Lyd AS.


https://tv.nrk.no/serie/dennis-og-glefser-n/sesong/2/episode/1/avspiller

Åpning av Sjetnehallen

3. Januar åpnet Sjetnehallen med taler fra ordfører, idrettskrets, utbygger etc. I anledning dagen var Ståle Kvarme Tørring(vokal), Håvard Flatjord Netland(piano) og Kine Kvarme Tørring(dans), hyret inn for underholdning. Det var en stor glede og kunne opptre i eget nabolag. Det var også en ilddåp for mitt og Håvards lille duokonsept. Vi stiller gjerne opp på flere eventer av ulike slag. Ta gjerne kontakt for booking. 

-Aldri alene-

 Fredags matiné i Vår Frues kirke.

Fredag 2. November klokken 12.00 vil jeg sammen med organist og pianist Bjørn Vevang holde vår konsert "Aldri alene" i Vår Frues Kirke i Trondheim. Fri inngang. 

Aldri alene

Vi har alle kjent på savnet etter noen eller noe vi har mistet, lengten etter noe vi skulle ønske var nærmere oss. I etterspillet etter Kirkens Bymisjons «Mindre alene sammen», ønsker vi å fokusere på at vi aldri er alene. Det er alltid noen som tenker på deg, savner deg, våker over deg. I konserten «Aldri alene» har Ståle og Bjørn satt sammen noen skatter fra kirkemusikken og fra musikkteateret som omhandler savn, søken, lengten. Vi ønsker velkommen til en nær og stemningsfull stund.

https://www.nidarosdomen.no/kalender/fredagsmatiné-181102

Feminalen 2018

Under Feminalen 2018 fikk jeg lese tekster fra #metoo #nårmusikkestilner #visyngerut #nårdansenstopper #stilleforopptak som innledning til festivalens fagprat. "Hva har skjedd i norsk musikkbransje etter #metoo" var temaet. Jeg fikk delta i panelet hvor vi snakket om hvilke grep som er tatt og hvilke utfordringer vi står ovenfor. Takknemlig for at jeg fikk være med å belyse et så viktig tema. Resten av panelet bestod av Ordstyrer Rune Rebne(Balansekunst), Ingrid Kindem(NOPA/TONO), Anna Rødevand(NMH) og Karoline Jermstad(NTNU).

https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2018/10/13/Metoo-ett-år-etter-Jeg-er-skjelven-etter-de-historiene-17687989.ece

Suksess i Tylldalen

Det var en opplevelse å spille sammen med den flotte gjengen i Tylldalen. Vi skapte flotte øyeblikk som ble godt mottatt av publikum. Været var på vår side, musikken nydelig fremført av Trio no Treble og Fride. Jeg lar meg fascinere over ståpåviljen og arbeidsinnsatsen som legges ned av ildsjelene og initiativtakerne. Så takk til Eva, Lars, familien Eggen, Tylldalen for mottakelse og samhandling.  Kunstneren ut.

20.03.2018

Min første single, " Why do birds", slippes denne datoen. Endelig har jeg mot nok til å rote i skuffen, hente opp gammel og ny musikk, og til å dele den med dere. Innspillingen er gjort i Strengeleik studio, med eminente Skjalg M. Raaen som produsent og musiker.

"Æ SA AT DU SA"

Orkesterforestillingen har gått sin seiersgang i fylket tidligere kalt nord-trøndelag. 18 000 skolebarn/ungdom har fått sett Ståle(Sturla) i samarbeid med Ambulo ensemble og skuespiller Mari Haugen Smistad(Mirja). Forestillingen er skrevet av Ståle K. Tørring(manus) og Tormod Tvete Vik(musikk).

www.dksnordtrondelag.no/produksjon/85951

https://youtu.be/LJ33GUFppjk

Anmeldelser

https://www.periskop.no/varmt-alvorlig-musikkteater-flukt-utenforskap/

https://flatangernytt.no/2017/11/unik-orkesterfortelling-til-flatanger/

"45 minutter med tårer i øynene - Gripende, rørende, lærerikt og vakkert. Alt pakket sammen av flinke musikere, dyktige skuespillere og gode manusforfattere. "Æsa at du sa" ble en stor opplevelse for store og små." - Namdalsavisa

"En perle for små og store. «Æ sa at du sa» er en gripende fortelling om lengsler, drømmer og utenforskap. Det er en forestiling alle burde se." - Innherred